Waar worden polycarbonaat platen voor gebruikt?

3 Minuten Gepost op:


Waar worden polycarbonaat platen voor gebruikt?

Polycarbonaat wint steeds meer naamsbekendheid. Dit harde materiaal wordt namelijk steeds vaker toegepast en dat is helemaal niet zo vreemd. Wist je dat polycarbonaat maar liefst 250 keer sterker is dan glas? In dit artikel lees je waarom polycarbonaat platen graag worden gebruikt en waarvoor je polycarbonaat kunt gebruiken.

Polycarbonaat in de beveiliging

Omdat dit materiaal zo sterk is, is het een geliefd materiaal in de beveiliging. Waar glas nog altijd breekbaar is, is polycarbonaat sterk genoeg om tegen heel wat stoten te kunnen. Niet voor niets dat steeds meer winkeleigenaren kiezen voor ene winkelpui en ramen van polycarbonaat. Deze platen zijn sterk, blijven lang mooi en kunnen goed tegen een stootje of meer.

Perfecte overkapping

Wil je graag een overkapping in de tuin om zomers te genieten van een schaduwplek en in de wintermaanden droog buiten kunt zitten? Dan is een overkapping ideaal. Zeker wanneer je kiest voor een bedekking van polycarbonaat platen. Zo heb je toch lichtinval en voorkom je dat de overdekking een donkere en grauwe plek wordt. Deze platen hebben een UV filter en je kunt dus veilig in de tuin zitten onder jouw overkapping, zonder dat je verbrandt.

Balkonglas

Balkonafscheidingen worden ook steeds vaker vervaardigd van polycarbonaat. Zo heb je namelijk een prachtig balkon met vrij uitzicht. Dit sterke materiaal zorgt dan ook nog eens voor een veilig gevoel. Polycarbonaat komt in verschillende kleuren en bewerkingen. Zo kan een balkonrand van een getinte kleur polycarbonaat worden vervaardigd voor een unieke en luxe uitstraling.

Serre or aanbouw

Een serre voegt veel toe aan een woning. Het is een manier om meer licht in huis te krijgen en om een extra ruimte aan de woning te bouwen. Waar voorheen altijd gebruik werd gemaakt van glas voor een serre, kun je vandaag de dag ook kiezen voor een serre van polycarbonaat. Deze platen zijn ideaal en stevig voor deze aanbouw. Je kunt kiezen voor heldere platen waarvan je nauwelijks onderscheid kunt maken met glas. Ook kun je juist kiezen voor een iets getinte kleur voor extra privacy. Polycarbonaat is UV bestendig en zo kun je heerlijk binnen genieten van het prachtige weer in jouw nieuwe serre.

En, waar kun jij polycarbonaat voor gebruiken? Dit materiaal zien we niet voor niets steeds vaker terug. Zowel in woningen, zoals in de serre, of buiten op het balkon of als overkapping. Polycarbonaat is bijzonder divers en eenvoudig in gebruik. Kies ook voor dit sterke materiaal voor jouw aanbouw, winkelpui of nieuwe overkapping voor in de tuin. Wil je graag meer info? Bezoek dan de website van van Doornik Trading.Tags:
427 Woorden

Over ons

Blog over aannemers Mijn naam is Bart. Ik heb in mijn leven drie huizen laten verbouwen. Alle keren heb ik een aannemer in de arm genomen, na onderling goed vergelijken, in prijs en te verwachten prestatie. Navragen in je omgeving geeft je vaak waardevolle tips over aannemers: met welke aannemer kan je prima in zee gaan? Over welke aannemer hoor je minder positieve berichten? Je kan aan een aannemer veel overlaten maar het is aan te raden om zelf ook vinger aan de pols te houden. In hoeverre loopt de bouw volgens planning? Waarin zit de vertraging en hoe lang gaat die ongeveer duren. Tal van vragen die je hopelijk middels mijn blog beantwoord ziet worden. Ik wens je veel leesplezier in onze blog!

Zoeken

Archief