Veranda

3 Minuten Gepost op:


Veranda

Heerlijk op de veranda

Je droomt er al jaren van; lekker op je eigen veranda genieten van je glas verse muntthee. Maar wat is het eigenlijk precies, een veranda? Een beetje hetzelfde als een serre, een uitbouw, een tuinkamer of een afdak? Een veranda is een aanbouwsel aan een woning, bijna altijd bestaande uit alleen maar een afdak welke steunt op een aantal houten palen. Vaak is de vloer van houten planken gemaakt die op gelijke hoogte ligt met de vloer in de rest van het huis. Het Bengaalse woord barandah lijkt de oorsprong van het woord veranda te zijn, maar helemaal zeker is dat niet. Het is in ieder geval lekker toeven op een zwoele zomeravond of een heerlijke lentemorgen.


Luxe of gewoon genieten?

Je kunt met de afwerking van de veranda natuurlijk alle kanten op en het zo luxe maken als je zelf wil. Of laten maken. Als je dat zou willen tenminste, want het is al fantastisch om simpel van de buitenlucht, de kwetterende vogels, de scharrelende egels en ritselende blaadjes die je allemaal kunt horen te genieten. Je kunt er een gigantische loungebank plaatsen of een houten schommelstoel. In beide gevallen zul je het buiten beleven en ervaren. Je eigen buiten creëren met een stapel hout, wat is er leuker dan dat? Het is misschien leuk om bepaalde accenten van de woning, bijvoorbeeld het houtwerk langs de dakgoten of de geprofileerde lijsten langs ramen en deuren, terug te laten komen in het houtwerk van jouw veranda. Dan wordt het een eenheid met je bestaande woning en zal het geheel lijken of het volgens architectuur is gebouwd.


Landelijk

Zo'n aanbouw zal je doen denken aan het landleven. Of geeft het je juist een klassiek gevoel? Ik zie mijzelf gelijk met laarzen over het land lopen en dan heerlijk op mijn veranda plaatsnemen op een antieke schommelstoel met een pijp in mijn mond. Mijn hond kijkt mij genietend aan en ik aai hem over zijn bol. Een slokje Whisky en dan de krant. Of een goed boek. Uren kun je het uithouden buiten. Je blijft eenvoudig genieten. Het echte buiten, het echte landleven. Creëer het zelf, in je achtertuin. Maak je woning groter en geniet het hele jaar door van de natuur! Maar je kunt ook lekker weg zwijmelen naar vroeger tijden. Het is het overdekte terras van je dromen. De landelijke terrasoverkapping geeft jou vele uren van genot, ontspanning en plezier. Ervaar het leven buiten de muren van je woning en laat de natuur je omhelzen. Je voelt de lucht, je ervaart de vrijheid!

Voor een aannemer die in de regio Veghel jouw veranda kan aanleggen kijk je op SVK Benelux.Tags:
443 Woorden

Over ons

Blog over aannemers Mijn naam is Bart. Ik heb in mijn leven drie huizen laten verbouwen. Alle keren heb ik een aannemer in de arm genomen, na onderling goed vergelijken, in prijs en te verwachten prestatie. Navragen in je omgeving geeft je vaak waardevolle tips over aannemers: met welke aannemer kan je prima in zee gaan? Over welke aannemer hoor je minder positieve berichten? Je kan aan een aannemer veel overlaten maar het is aan te raden om zelf ook vinger aan de pols te houden. In hoeverre loopt de bouw volgens planning? Waarin zit de vertraging en hoe lang gaat die ongeveer duren. Tal van vragen die je hopelijk middels mijn blog beantwoord ziet worden. Ik wens je veel leesplezier in onze blog!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Kunststof spuitgieten
3 april 2018
Veranda
22 februari 2018
Betonwerk: nuttige info
22 februari 2018