Technisch personeel: een overzicht

3 Minuten Gepost op:


Technisch personeel: een overzicht

Er zijn in Nederland talloze beroepen. Van hooggeschoold tot laaggeschoold, van kantoorwerk tot schoonmaakwerk. Alle beroepen kunnen geschaard worden onder een bepaalde branche of bedrijfstak. Zo is er ook een tak met technische beroepen. Dit zijn beroepen, waar technisch personeel vooral met de hand werkt en veel specifieke kennis moet hebben van hoe de techniek van een bepaald product werkt. Technisch personeel kan zowel hoogopgeleid als laagopgeleid zijn, dus er is voor iedereen die dat wil wel een functie te verkrijgen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Interselektie Technisch Uitzendbureau. Een overzicht van enkele beroepen voor technische personeel:

Bankwerker: Een bankwerker maakt aanpassingen of produceert diverse onderdelen of bouwmaterialen. Dit kan door middel van zagen, boren, vijlen, lassen of solderen gebeuren. Een bankwerker moet bouwkundig inzicht hebben omdat hij de producten maakt vanaf een bouwtekening. De bankwerker kan de producten maken met handmatig gereedschap, maar er zijn ook softwarematig gestuurde machines waar hij mee kan werken. Bankwerkers zijn met name veel in de de metaalindustrie te vinden voor het maken van machineonderdelen.

Driller: Het beroep van driller is te vinden op een boorplatform. Hij stuurt het boorpersoneel aan en moet zorgen dat het personeel de veiligheidsprocedures goed naleeft. De driller moet op de hoogte zijn van het hele boorproces op een platform en dient ook goede technische kennis te hebben van het gereedschap waarmee gewerkt wordt. De driller moet mentaal ook sterk zijn, omdat hij dagen van huis is en voortdurend op zijn werkplek verblijft.

Elektricien: De elektricien is verantwoordelijk voor het elektrische systeem in woningen en gebouwen. Hij moet zorgen dat stroom op een veilige manier het gebouw binnenkomt en dat het binnen het gebouw goed en correct verwerkt wordt. Maar er zijn ook elektriciens die niet in de bouwwereld werken, maar werken met elektrische installaties in bijvoorbeeld de auto-industrie, vliegtuigbouw en botenbouw. Een elektricien dient ook goed bouwkundig op de hoogte te zijn, omdat hij vaak bouwtekeningen moet lezen. 

Koelmonteur: De koelmonteur werkt veelal voor klanten en zorgt voor installatie-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan koelsystemen. Hierdoor reist een koelmonteur veel door het land en dient ook lichte administratieve werkzaamheden uit te voeren, zoals klantenrapporten opmaken.

Metaalbewerker: De metaalbewerker werkt vaak in een werkplaats en voert in opdracht van klanten werkzaamheden uit, waarbij hij metalen voorwerpen moet bewerken of repareren. Het metaal moet bewerkt worden door een bouwtekening af te lezen en door boren, buigen, verbinden, zagen en snijden komt hij tot reparatie van het product. 

Servicemonteur: De servicemonteur onderhoudt en repareert allerlei soorten apparatuur, vaak voor klanten. Dit gaat om cv ketels, wasmachines, computerapparatuur e.d. Dit doet hij voornamelijk in opdracht van klanten. De servicemonteur doet dit vaak bij de klant op locatie, waardoor hij ook veel moet reizen.Tags:
450 Woorden

Over ons

Blog over aannemers Mijn naam is Bart. Ik heb in mijn leven drie huizen laten verbouwen. Alle keren heb ik een aannemer in de arm genomen, na onderling goed vergelijken, in prijs en te verwachten prestatie. Navragen in je omgeving geeft je vaak waardevolle tips over aannemers: met welke aannemer kan je prima in zee gaan? Over welke aannemer hoor je minder positieve berichten? Je kan aan een aannemer veel overlaten maar het is aan te raden om zelf ook vinger aan de pols te houden. In hoeverre loopt de bouw volgens planning? Waarin zit de vertraging en hoe lang gaat die ongeveer duren. Tal van vragen die je hopelijk middels mijn blog beantwoord ziet worden. Ik wens je veel leesplezier in onze blog!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Kunststof spuitgieten
3 april 2018
Veranda
22 februari 2018
Betonwerk: nuttige info
22 februari 2018